top of page

Inzamelactie van verzorgingsproducten voor dak- en thuislozen in Groot-Leuven

t.v.v. winteropvang CAW Oost-Brabant

Tussen november 2021 en januari 2021 kan je, net zoals vorig jaar, verzorgingsproducten doneren ten voordele van de winteropvang CAW Oost-Brabant. Dit doe je door ze binnen te brengen bij je Leuvense zelfstandige apotheek!

CAW Oost-Brabant organiseert in samenwerking met stad Leuven een winteropvang voor dak- en thuisloze mensen in de regio Groot-Leuven. Elke nacht kunnen er 12 mensen terecht voor een bed, een bad (of douche), een maaltijd en ondersteuning.

 

Een huis wordt een thuis als de lichtjes branden

Om 18u gaat de deur van de Winteropvang open en verwelkomen wij de gasten. Nieuwe gezichten, die naar het huis zijn doorgestuurd via Zorgzaam Leuven, het CAW, de Wijkgezondheidscentra of andere basiswerkingen, en bekende gezichten die hun plek al gevonden hebben. Iedereen krijgt een warm onthaal waarna de bedden worden toegewezen. Vanaf 19u is iedereen in huis en eten we samen een warme kom soep met brood. Een rustmoment in de dag voor velen. Daarna is er tijd voor een babbel, wordt er tv gekeken of worden de spelletjes bovengehaald. En dan brengt de nacht weer rust in het huis.

bed-bad-brood, én hulpverlening ’s Morgens ontbijt iedereen samen. Daarna wordt met de gasten besproken wat de plannen voor de dag zijn. Er wordt samen getelefoneerd, we maken afspraken, sommigen worden begeleid naar verdere hulp in het CAW en andere organisaties. Om 9u30 is het huis weer even leeg, tot 18u.

bed-bad-brood, én hulpverlening
’s Morgens ontbijt iedereen samen. Daarna wordt met de gasten besproken wat de plannen voor de dag zijn. Er wordt samen getelefoneerd, we maken afspraken, sommigen worden begeleid naar verdere hulp in het CAW en andere organisaties. Om 9u30 is het huis weer even leeg, tot 18u.

Van 15 november tot 31 maart, 24/7, dat is het leven zoals het is in de winteropvang.

Deze intensieve en energieke werking is enkel mogelijk met de steun van mensen die geven om een ander. Een stevig team medewerkers, sterke vrijwilligers, goede samenwerkingspartners… en mensen zoals jij.

 

Een warme, zorgzame samenleving is onmisbaar voor iedereen die er deel van uitmaakt. Solidariteit gaat dan soms ook over heel concrete hulp aan wie het moeilijk heeft. Dak – en thuislozen bijvoorbeeld. Voor hen is het vinden van een bed of brood vaak de eerste prioriteit in hun dagdagelijkse bestaan. En dat gaat vaak ten koste van eigen gezondheid en hygiëne. En toch is ook dat welzijn.

 

Omdat we samen het welzijn van mensen willen versterken, doen we graag beroep op jouw solidariteit en vragen we jou een verzorgingsproduct naar keuze te schenken. Hiermee vullen we de hygiënepakketten aan die we ter beschikking stellen van de dak- en thuisloze bezoekers van de Winteropvang.

Deze intensieve en energieke werking is enkel mogelijk met de steun van mensen die geven om een ander. Een stevig team medewerkers, sterke vrijwilligers, goede samenwerkingspartners… en mensen zoals jij.

Een warme, zorgzame samenleving is onmisbaar voor iedereen die er deel van uitmaakt. Solidariteit gaat dan soms ook over heel concrete hulp aan wie het moeilijk heeft. Dak – en thuislozen bijvoorbeeld. Voor hen is het vinden van een bed of brood vaak de eerste prioriteit in hun dagdagelijkse bestaan. En dat gaat vaak ten koste van eigen gezondheid en hygiëne. En toch is ook dat welzijn. Omdat we samen het welzijn van mensen willen versterken, doen we graag beroep op uw solidariteit en vragen we u een
verzorgingsproduct naar keuze te schenken. Hiermee vullen we de hygiënepakketten aan die we ter beschikking stellen van de dak- en thuisloze bezoekers van de Winteropvang.

Meer info over dit project vind je terug op: inzamelactie.be.

Meer info over CAW Oost-Brabant: www.cawoostbrabant.be

>> Download hier de affiche en hier de folder.

Inzamelactie Groot-Leuven.jpg
bottom of page