Enveloppe-actie fase drie: "Going digital!"

Studieperiode: Mei 2021 t.e.m. heden. 

In een notendop: wat is er veranderd in de derde fase

 

Nieuw ontwerp van de enveloppe

Waarom? 

U zal zien dat we hebben gekozen voor een nieuw ontwerp van enveloppe. Dit is een ‘merge-model’ tussen het ontwerp van BAF en KOVAG. Op deze manier streven we zoveel mogelijk unformiteit na in heel België. Dit nieuwe ontwerp bevat zowel een Nederlandstalig, als een Franstalig opschrift. Hieronder zie je een voorbeeld van het oude (links) en het nieuwe (rechts) ontwerp. 

Nieuwe eveloppe.PNG
Nieuw ontwerp enveloppe fase 3.png
new-stamp-vector-1476383.jpg

Registratieformulier voor de officina-apotheker

Het liefst van al zouden we de papieren enveloppe vervangen door een digitaal transmuraal platform. Maar dit is helaas nog niet het geval, dus blijven we werken met de papieren enveloppen als tussenoplossing!

Het rapporteren rond de uitgevoerde medicatie reconciliatie gaan we wél digitaliseren. We stappen namelijk over van een papieren registratieformulier naar een digitaal registratieformulier. In de enveloppe zal nog steeds een papieren informatiebrief zitten: hierop staat de actie nogmaals uitgelegd, alsook een QR-code die u doorverwijst naar het digitale registratieformulier. De informatiebrief bevat recto-verso een Nederlandstalige en Franstalige versie.

QR-code MR.png

We zitten momenteel in een overgangsfase: dit betekent dat er nog veel enveloppen uit fase 2 aanwezig zijn in de ziekenhuizen, en jullie in de apotheek deze enveloppen ook zullen zien verschijnen. Deze enveloppen bevatten nog wel de papieren registratiebundel.

Maar we willen jullie zoveel mogelijk oproepen en motiveren om het online registratieformulier in te vullen (raadpleegbaar via bovenstaande QR-code) in plaats van de papieren registratiebundel. Dit maakt de dataverwerking voor de KU Leuven een stuk meer tijdsefficiënt.

Wanneer u het online registratieformulier invult, hoeft u de papieren versie uiteraard niet meer in te vullen en niet meer op te sturen naar BAF.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Dan mag u dit steeds laten weten aan mareclaeys.zorgzaamleuven@gmail.com.

© Copyright Zorgzaam Leuven. Dit werk bevat auteursrechtelijke bescherming. Het document mag niet worden verveelvoudigd, noch gereproduceerd of aangepast, noch overgenomen worden zonder voorafgaandelijk akkoord van Zorgzaam Leuven.
Indien verwezen wordt naar dit werk, dient u de bron met logo ‘Zorgzaam Leuven’ correct te vermelden. U kan met ons contact opnemen via zorgzaamleuven@gmail.com .