top of page

Zorgplannen

Bij Zorgzaam Leuven maken we gebruik van zorgplannen om de communicatie tussen zorgverleners en zorgvragers efficiënt te laten verlopen.

 

In een zorgplanningsgesprek worden de noden, behoeften, doelen en vragen van een persoon besproken. Het zorgproces dat hierop volgt wordt vastgelegd in een zorgplan. Dit plan verheldert de taken van de verschillende zorgverleners zodat de zorg naadloos kan aansluiten en maximaal wordt afgestemd op de noden van de zorgvrager. Zorgverleners besteden bij het opstellen van een zorgplan aandacht aan alle aspecten die belangrijk zijn voor de kwaliteit van leven van de zorgvrager. De zorgvrager wordt aangemoedigd om het zorgplan actief te gebruiken en zoveel mogelijk zelf aan te vullen.

 

Bij Zorgzaam Leuven ontwikkelde we 4 zorgplannen, nl. een zorgplan voor de opvolging van COPD, hartfalen, diabetes en een generiek zorgplan.

 

 

 

Klik hier om een voorbeeld te zien. 

 

Alle zorgverleners uit de zorgzame buurtteams ontvangen de zorgplannen en daar bijhorende gezondheidsmappen. Op dit moment werden al een 1000-tal zorgplannen bezorgd over de 8 zorgzame buurtteams, waar ze de komende weken en maanden volop mee aan de slag zullen gaan.

Zorgplannen
bottom of page