© 2019 by Marie Van de Putte - Zorgzaam Leuven

Thema zorgprogramma's

Zorgprogramma’s bieden een kapstok om de taken van de verschillende gezondheids-verstrekkers te verhelderen zodat de zorg naadloos in elkaar overgaat en maximaal wordt afgestemd op de noden van de patiënt.

Doelen van de zorgprogramma's

  • verbeteren van de zorgcoördinatie

  • verhelderen van het takenpakket per discipline

  • implementatie van internationale evidence-based richtlijnen

  • het aantal ziekenhuisopnames verminderen

  • levenskwaliteit en prognose van patiënten verbeteren

  • Inbedden van de zorg in een breder chronisch zorgmodel

De implementatie van zorgprogramma's gebeurt in clusters, waar zorgverleners van verschillende disciplines samenwerken en afspraken maken over patiënten.

Naast deze nieuwe zorgprogramma's zijn er in onze regio al twee lopende programma's rond chronische nierinsufficiëntie en diabetes. 

inhalator.png

chronisch longlijden

mind.png

psychisch lijden

hartfalen.png

chronisch hartfalen

labo.png

snelle diagnostiek hartfalen

Implementatie van zorgprogramma's in 6 buurten

We testen de zorgprogramma's in 6 buurten van Leuven. Eerstelijnszorgverstrekkers werken er samen in team. De zorgprogramma's bieden een leidraad voor populatiemanagement, vroegdetectie, behandeling, planning van zorg, educatie en preventie.

Zorgzaam Kessel-Lo

Wij zijn pas gestart! Wij noemen ons voorlopig Zorgzaam Kessel-Lo. Onze naam kan nog veranderen. Binnenkort kan je hier meer lezen over ons.

Zorgzaam Leuven - Oost

Wij zijn pas gestart! Binnenkort kan je hier meer lezen over ons. Wij noemen ons voorlopig Zorgzaam Leuven-Oost. Onze naam kan nog veranderen.

Zorgzame Vaart en Bruul

Wij zijn pas gestart!

Wij noemen ons voorlopig 'zorgzame Vaart en Bruul'. Onze naam kan nog veranderen. Binnenkort kan je hier meer lezen over ons.

Zorgzaam Heverlee

We zijn volop bezig ons te organiseren. Wij noemen ons voorlopig Zorgzaam Heverlee. Onze naam kan nog veranderen.

netwerken.jpg

Lerend netwerk hartfalen

Lees hier de visietekst over lerend netwerk hartfalen

Zorgzaam Wilsele Dorp

Wij zijn pas gestart met afspraken maken over zorgprogramma's en zorgcoördinatie! Binnenkort kan je hier meer lezen over ons. Wij zijn ook actief in het thema 'gezondheids-bevordering'. In onze buurt zetten wij in op beweegprogramma's voor kwetsbare personen.

Zorgzaam Leuven - Zuid

Wij zijn pas gestart! Binnenkort kan je hier meer lezen over ons. Wij noemen ons voorlopig Zorgzaam Leuven-Zuid. Onze naam kan nog veranderen.