top of page
Logo Heverlee.png

Wie zijn we?

Hallo! Wij zijn zorgzaam buurtteam Heverlee. Vertrekkende van een versnipperd eerstelijnslandschap willen we meer gaan samenwerken om samen een gepast zorgaanbod te creëren dat zo dicht als mogelijk aansluit bij de zorgnoden van de bevolking in Heverlee centrum. Dit doen we door samenwerking tussen de  huisartsenpraktijken, omliggende apotheken en paramedische zorgverleners. 

Zorgzaam buurtteam Heverlee.jpg

Onze doelen

  • 150 geïncludeerde patiënten in Heverlee

  • Een buurtteam realiseren dat samenwerkt rond zorgaanbod, complexe zorg en gestructureerde zorg (zorgcoördinatie ondersteund door zorgprogramma's). 

Om onze doelen te bereiken, hanteren we volgende aanpak:

  1. Opstartfase: In kaart brengen van het team en wie er wilt meedoen.

  2. Detectie van de noden en overleg inplannen: Wie zijn de patiënten in de buurt? Welke problemen zijn er in de zorgverlening? Wie werken er in Heverlee-centrum en wie missen we? Hoe kunnen we LEAN-bijeenkomsten organiseren? 

  3. Inclusies: Starten in de huisartsenpraktijken. Gaandeweg problemen oplossen en waar nodig zorgaanbod optimaliseren en problemen bespreken met rest van het buurtteam.

  4. Populatiegerichte acties i.f.v. noden ontwikkelen. 

 

Onze aanpak

Onze acties en projecten 

covid afbeelding.jpg

Je kan je laten vaccineren tegen COVID bij één van onderstaande zorgverleners in het werkingsgebied van het Zorgzaam Buurtteam Heverlee (de lijst met aanbieders wordt de komende weken nog verder aangevuld).

Apotheek Herbrand

Rookstop Heverlee.jpg

Rookstopactie

In het kader van 'Werelddag zonder Tabak' op 31 mei voerden we met ons buurtteam een rookstopactie. We gingen preventief te werk, ontwikkelde onze eigen flyers en gaven deze mee aan patiënten die tot de COPD-risicogroep behoren. Het uitgangspunt van deze actie was om risicopatiënten aan te sporen om in dialoog te gaan met hun zorgverlener over rookstop en/of COPD en vervolgens ook opvolging en/of begeleiding aan te bieden. Bekijk hier onze flyer. 

griepprik-1200px.jpg

Griepvaccinatie

Griepvaccinatie is ook dit jaar extra belangrijk om onszelf en anderen te beschermen tegen de griep. Het buurtteam schreef risicopatiënten aan en nodigden hen uit voor de griepvaccinatie van 2021.

Anker Covid Heverlee

Het buurtteam

dietist-diplomoa-1024x576.jpg

Diëtisten

Groepspraktijk Blom
Babette Demuynck
Nicky Van Geel


Huisarten Wijngaardlaan
Lisette Van Loosdrecht

 

Vroedvrouw buurtteams.jpg

Vroedvrouwen

Groepspraktijk Blom

Lien Beckers

bottom of page