top of page
Logo Kessel-Lo.png

Wie zijn we?

Hallo!
Wij zijn zorgzaam buurtteam Kessel-Lo. Samen met de zorgverstrekkers uit onze buurt werken wij voornamelijk rond COPD, maar ook rond hartfalen en een algemene gezonde levensstijl. 

Zorgzaam buurtteam Kessel-Lo.jpg

Onze doelen

 • 200 patiënten includeren in Kessel-Lo

 • Doelgroep: voornamelijk COPD, maar ook hartfalen en een algemene gezonde levensstijl

 • Kwetsbare patiënten beter begeleiden en optimale zorg en opvolging aanbieden

 • Medicatiebeleid optimaliseren om zo het aantal exacerbaties en ziekenhuisopnames te verminderen.

 

 • Wij willen kwetsbare patiënten met een chronische ziekte beter begeleiden door samen te werken rond de patiënt, af te stemmen wie welke rol opneemt binnen de zorg en door te verwijzen naar de juiste zorgverleners (al dan niet binnen het buurtteam). 

 • Patiënten motiveren tot een goed zelfmanagement en het medicatiebeleid optimaliseren om zo het aantal exacerbaties en ziekenhuisopnames te verminderen. 

Onze aanpak

Onze acties en projecten

covid afbeelding.jpg

Je kan je laten vaccineren tegen COVID bij één van onderstaande zorgverleners in het werkingsgebied van het Zorgzaam Buurtteam Kessel-Lo (de lijst met aanbieders wordt de komende weken nog verder aangevuld).

 • Wit-Gele Kruis (Afd. Kessel-Lo)

  • Tel.: 016 44 15 00 (Kristien Swinnen)

 • Huisartsenpraktijk De Lieming

  • Tel.: 016 85 45 90​

griepprik-1200px.jpg

Griepvaccinatie

Griepvaccinatie is ook dit jaar extra belangrijk om onszelf en anderen te beschermen tegen de griep. Het buurtteam schreef risicopatiënten aan en nodigden hen uit voor de griepvaccinatie van 2021.

rookstop kessel-lo.jpg

Rookstopactie

Buurtteam Kessel-Lo besteedde heel wat aandacht aan de maand van de preventie met de focus op rookstop. Met de Werelddag zonder Tabak organiseerde het buurtteam een rookstopactie, zodat we extra konden aankaarten dat we preventief rond COPD werken. In het kader daarvan hebben we een eigen flyer ontwikkeld en verdeelden we deze samen met andere rookstopmaterialen aan patiënten die tot de COPD-risicogroep behoren. 

Lees hier het interview van teamcoach Christel Monnissen over de rookstopactie. 

ADEM PROJECT.jpg

ADEM-project

Buurtteam Kessel-Lo doet mee aan het ADEM-project. ADEM staat voor Apotheker, Dialoog, Engagement en Medicatie. ADEM betreft de implementatie van het Goed Gebruik Geneesmiddelen begeleidingsgesprek COPD in de officina-apotheek. Een pilootproject in Zorgzaam Leuven heeft reeds aangetoond dat GGG COPD leidde tot een verbetering van de inhalatietechniek, een verhoogde therapietrouw en een betere symptoomcontrole.

 

Lees hier meer.

Anker covid Kessel-Lo

Het buurtteam

tabakoloog.jpg

Tabakoloog

Spelen met letters

Logopediste / stemcoach

IMG_0569.jpg

Teamcoach

Christel Monnissen 

Apotheek Monnissen

Medische vorm met stethoscoop

Zorgcoach

Franca Sarrechia 

bottom of page