top of page
Logo Kessel-Lo.png

Wie zijn we?

Focus Kessel-Lo.png

Hallo!

Wij zijn buurtteam Kessel-Lo. Samen willen wij de kwaliteit van de zorg voor de kwetsbare mensen (met een chronische ziekte) verbeteren door samen te werken rond de patiënt, af te stemmen wie welke rol opneemt binnen de zorg en door te verwijzen naar de juiste zorgverleners (al dan niet binnen het buurtteam).

Preventie en voorlichting staan centraal. Buurtteamleden kunnen personen toeleiden tot verschillende acties, waaronder proactieve zorgcoördinatie door een zorgcoach, maar ook naar Beweging op Verwijzing, Eerstelijnspsycholoog, mondzorgcoach,...
 
Rookstop is eveneens een prioritaire actie in de aanpak van chronische aandoeningen zoals COPD, hartfalen, enz.

Onze acties en projecten

covid afbeelding.jpg

Voor ongeveer 2 miljoen mensen in Vlaanderen is een vaccinatie tegen COVID en griep dit najaar aanbevolen.

 

Raadpleeg de website van jouw huisarts of vraag er naar bij je volgende consultatie. Je kan ook terecht bij sommige apotheken in je buurt. Deze kan je hier raadplegen.

griepprik-1200px.jpg

Griepvaccinatie

Griepvaccinatie is ook dit jaar extra belangrijk om onszelf en anderen te beschermen tegen de griep. Het buurtteam schreef risicopatiënten aan en nodigden hen uit voor de griepvaccinatie van 2021.

rookstop kessel-lo.jpg

Rookstopactie

Buurtteam Kessel-Lo besteedde heel wat aandacht aan de maand van de preventie met de focus op rookstop. Met de Werelddag zonder Tabak organiseerde het buurtteam een rookstopactie, zodat we extra konden aankaarten dat we preventief rond COPD werken. In het kader daarvan hebben we een eigen flyer ontwikkeld en verdeelden we deze samen met andere rookstopmaterialen aan patiënten die tot de COPD-risicogroep behoren. 

Lees hier het interview van teamcoach Christel Monnissen over de rookstopactie. 

ADEM PROJECT.jpg

ADEM-project

Buurtteam Kessel-Lo doet mee aan het ADEM-project. ADEM staat voor Apotheker, Dialoog, Engagement en Medicatie. ADEM betreft de implementatie van het Goed Gebruik Geneesmiddelen begeleidingsgesprek COPD in de officina-apotheek. Een pilootproject in Zorgzaam Leuven heeft reeds aangetoond dat GGG COPD leidde tot een verbetering van de inhalatietechniek, een verhoogde therapietrouw en een betere symptoomcontrole.

 

Lees hier meer.

Het buurtteam

tabakoloog.jpg

Tabakoloog

Spelen met letters

Logopediste / stemcoach

Ter Vlierbeke.jpg

Lokaal Dienstencentrum

LDC Ter Vlierbeke

Sien Van De Velde

Afbeelding1_WZC.jpg

Zorgcoach

Dominique Manhaeve

Huisartsen Brugberg

IMG_0569.jpg

Teamcoach

Christel Monnissen 

Apotheek Monnissen

bottom of page