Buurtteam Kessel-Lo

Wie zijn we?

Hallo!
Wij zijn zorgzaam buurtteam Kessel-Lo. Samen met de zorgverstrekkers uit onze buurt werken wij voornamelijk rond COPD, maar ook rond hartfalen en een algemene gezonde levensstijl

Zorgzaam buurtteam Kessel-Lo.jpg

onze doelen

  • 200 patiënten includeren in Kessel-Lo

  • Doelgroep: voornamelijk COPD, maar ook hartfalen en een algemene gezonde levensstijl

  • Kwetsbare patiënten beter begeleiden en optimale zorg en opvolging aanbieden

  • Medicatiebeleid optimaliseren om zo het aantal exacerbaties en ziekenhuisopnames te verminderen.

 

  • Wij willen kwetsbare patiënten met een chronische ziekte beter begeleiden door samen te werken rond de patiënt, af te stemmen wie welke rol opneemt binnen de zorg en door te verwijzen naar de juiste zorgverleners (al dan niet binnen het buurtteam). 

  • Patiënten motiveren tot een goed zelfmanagement en het medicatiebeleid optimaliseren om zo het aantal exacerbaties en ziekenhuisopnames te verminderen. 

onze aanpak

Onze acties en projecten

rookstop kessel-lo.jpg

Rookstopactie

Buurtteam Kessel-Lo besteedde heel wat aandacht aan de maand van de preventie met de focus op rookstop. Met de Werelddag zonder Tabak organiseerde het buurtteam een rookstopactie, zodat we extra konden aankaarten dat we preventief rond COPD werken. In het kader daarvan hebben we een eigen flyer ontwikkeld en verdeelden we deze samen met andere rookstopmaterialen aan patiënten die tot de COPD-risicogroep behoren. 

Lees hier het interview van teamcoach Christel Monnissen over de rookstopactie. 

ADEM PROJECT.jpg

ADEM-project

Buurtteam Kessel-Lo doet mee aan het ADEM-project. ADEM staat voor Apotheker, Dialoog, Engagement en Medicatie. ADEM betreft de implementatie van het Goed Gebruik Geneesmiddelen begeleidingsgesprek COPD in de officina-apotheek. Een pilootproject in Zorgzaam Leuven heeft reeds aangetoond dat GGG COPD leidde tot een verbetering van de inhalatietechniek, een verhoogde therapietrouw en een betere symptoomcontrole. Lees hier meer.

griepprik-1200px.jpg

Griepvaccinatie

Griepvaccinatie is ook dit jaar extra belangrijk om onszelf en anderen te beschermen tegen de griep. Het buurtteam schreef risicopatiënten aan en nodigden hen uit voor de griepvaccinatie van 2021.

Kom naar onze Wereld COPD-Dag op woensdag 17 november!

Wereld COPD-dag.jpg

Wat is COPD en wat kunnen we doen om deze aandoening te voorkomen?

Lokale zorgverleners en COPDvzw komen naar je toe met een infostand op de markt om je vragen te beantwoorden over deze ziekte, zijn behandeling, goed gebruik van de inhalatiemedicatie en advies te geven op gebied van rookstop en gezonde levensstijl.

 

Wil je weten hoe het gesteld is met jouw longen? Kom dan langs voor een gratis spirometrie (blaastest)

Kom fietsen op de sappentrapper en maak je eigen smoothie

Kom een praatje maken met jouw huisapotheker, huisarts, kinesist of andere zorgverleners uit de buurt 

Het buurtteam

tabakoloog.jpg

Tabakoloog

psycholoog.jpg

Psychologen

IMG_0569.jpg

Teamcoach

Christel Monnissen 

Apotheek Monnissen