top of page

Wie zijn we? 

Focus Vesalius.png

Hallo!

Wij zijn zorgzaam buurtteam Vesalius. Binnen ons buurtteam willen we onze kwaliteit van zorg verbeteren voor onze diabetespatiënten. Dit doen we door het opmaken van een zorgplan, het duidelijk formuleren van doelstellingen voor de patiënt en vroegtijdige screening van onze risicopatiënten.

Buurtteam Vesalius.png

Acties en projecten

covid afbeelding.jpg

Voor ongeveer 2 miljoen mensen in Vlaanderen is een vaccinatie tegen COVID en griep dit najaar aanbevolen.

 

Raadpleeg de website van jouw huisarts of vraag er naar bij je volgende consultatie. Je kan ook terecht bij sommige apotheken in je buurt. Deze kan je hier raadplegen.

Actie rookstop.png

Rookstopactie

In het kader van 'Werelddag zonder Tabak' op 31 mei voerden we met ons buurtteam een rookstopactie. We gingen preventief te werk, ontwikkelde onze eigen flyers en gaven deze mee aan patiënten die tot de COPD-risicogroep behoren. Het uitgangspunt van deze actie was om risicopatiënten aan te sporen om in dialoog te gaan met hun zorgverlener over rookstop en/of COPD en vervolgens ook opvolging en/of begeleiding aan te bieden. Bekijk hier onze flyer. 
Gezondheidsbeurs.jpg

Gezondheidsbeurs

Op vrijdag 23 september 2022

organiseerde Buurtteam Vesalius (toen nog Buurtteam Nieuw-Kwartier) hun gezondheidsbeurs in het LDC Edouard Remy!

Buurtbewoners konden er kennis maken met het buurtteam en de verschillende gezondheidsstanden bezoeken. De huisartsen, apothekers, kinesisten, verpleegkundigen en diëtisten uit de buurt Nieuw Kwartier stonden klaar om de buurtbewoners informatie te geven, een gezondheidscheck te doen, ... 

Proficiat aan de zorgverstrekkers omdat ze zich zo inzetten voor gezondheidspromotie!

Food literacy 1 (3).png

Food Literacy

Buurtteam Nieuw Kwartier doet mee aan het Food Literacy-project. Het doel van dit project is om preventiemethodieken in de apotheek, en op deze manier in de eerstelijnszorg, te integreren. De methodiek, het food literacy (voedselvaardigheden) pakket,  omvat het volgende:

  • Een opvallende informatiekiosk in de apotheek waar de zorgvrager met nudging technieken naar toe wordt geleid

  • Een voedingsscreeningstool, de voedingscheck, die in de kiosk zit en die de zorgvrager kan invullen

  • Een communicatietraining die voor apothekers wordt ontwikkeld en een navorming voor de buurtteams.

Lees meer in dit artikel en op de website van UCLL. ​

griepprik-1200px.jpg

Griepvaccinatie

Griepvaccinatie is ook dit jaar extra belangrijk om onszelf en anderen te beschermen tegen de griep. De huisartsenpraktijken van Zorgzaam Buurtteam Vesalius schrijven elk jaar hun risicopatiënten aan en nodigen hen uit voor de griepvaccinatie.
Anker covid vaccinatie Nieuw Kwartier
bottom of page